Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Havayolu Taşımacılığında Hasarlı Kargo Tazminat
Başvurularında Turkish Cargo Süreçleri

Havayolu Taşımacılığında Hasarlı Kargo Tazminat
Başvurularında Turkish Cargo Süreçleri

Sayı: 2020/437
Tarih: 21.07.2020
Sayın Üyemiz,

UTİKAD Havayolu Çalışma Grubu toplantılarında havayolu ile taşınarak teslim alınan hasarlı kargolara ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar ve izlenmesi gereken süreçlere yönelik değerlendirmeler yapılmıştır.

Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda sürecin sorunsuz işleyebilmesi için üyemiz Türk Hava Yolları A.O. tarafından "Havayolu Taşımacılığında Hasarlı Kargo Tazminat Başvurusu İçin Gerekli Evraklar ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu bir doküman hazırlanmıştır.

Dokümanda kayıp, hasarlı veya geç sevk edilen kargo tazminat taleplerine ilişkin başvuru yöntemlerine, genel kurallara ve tazminat taleplerinde bulundurulması gereken belgelere yer verilmiştir.

Yurt içi ve yurt dışı kargo gönderilerinde kargoyu teslim almaya yetkili firma veya kişi;
  • Hasarın öğrenilmesinden itibaren derhal ve tesliminden itibaren en geç 14 gün içerisinde,
  • Gecikmede, kargonun tesliminden itibaren en geç 21 gün içerisinde,
  • Kargonun teslim edilememesi durumunda, yurt içi kargo gönderileri için iç hat hava yük senedinin düzenlendiği tarihten itibaren 120 gün içerisinde, yurt dışı kargo gönderileri için ise konşimentonun düzenlendiği tarihten itibaren 120 gün içerisinde Turkish Cargo internet sayfası üzerinden ön ihbar talebi ya da tazminat talebi oluşturmak zorundadır.
Bu doğrultuda Turkish Cargo ile havayolu taşımacılığı yapan üyelerimizin hasarlı kargoları için tazminat başvurusu yaparken ilgili bilgileri dikkate almalarını tavsiye ederiz.
 
Söz konusu Turkish Cargo bilgilendirme dokümanını ve Türk Hava Yolları A.O. Kargo Taşıma Genel Şartları'nı ekte bilgilerinize sunar, sektörde yer alan diğer havayolu firmalarının süreçleri için ise ilgili firmaların internet sayfalarını takip etmenizi önerir, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr